dijous, de setembre 21, 2006



LA XUPI PLORA AMB 'SALVADOR PUIG ANTICH'

Seguint la tradició, sis representants de la Xupi van acudir dimecres 20 al cinema. En aquest cas la pel·lícula va ser 'Salvador Puig Antich'. Sònia Lluch i Sònia Ferrer no van poder contenir les llàgrimes, mentres que Pau, Montxo, Pere i Àlex van aguantar el tipus...

Raquel i Guixa van anar diumenge 24 i... van seguir el mateix camí de llàgrimes.

¿Quines pel·lícules actuals recomaneu? ¿Alatriste? ¿United 93? ¿La joven del agua? Opineu...

Argument de 'Salvador Puig Antich':

A principis dels anys setanta, el MIL, un grup d'esquerres format per un grapat de militants espanyols i francesos molt joves, porta de cap a la policia al cometre diversos atracaments a Catalunya amb l'objectiu d'aconseguir diners per donar suport als sectors més combatius del moviment obrer.

En un primer moment, l'èxit de les seves accions espectaculars, provocadores i irreverents, proporciona als joves del MIL una sensació d'invulnerabilitat que acaba bruscament el setembre de 1973, quan efectius de la Brigada Político Social paren una trampa a dos dels seus militants. En el transcurs de la seva detenció es produeix un confús tiroteig en el qual mor un jove inspector de policia.

Salvador Puig Antich resulta greument ferit i, després de passar per l'hospital, ingressa a la presó Model de Barcelona, a l'espera d’un consell de guerra.

A partir d'aquest moment, tant les germanes com els seus advocats inicien, davant la indiferència general, una cursa contrarellotge per salvar la vida al jove activista.

Però el 20 de desembre de 1973, es produeix l'atemptat d'ETA contra el President del Govern Franquista, l'almirall Carrero Blanco i, Salvador Puig Antich esdevindrà el cap de turc que un sector del Règim Franquista reclama.

El Consell de Guerra contra Puig Antich és una farsa i el jove Salvador és condemnat a mort.

Malgrat tots els intents por salvar-lo, fins i tot una improbable i rocambolesca fuga, resultaran inútils i el 2 de març de 1974, Puig Antich és executat mitjançant el "garrot vil".

La seva mort tràgica i cruel deixa una gran empremta, durant anys, a tota una generació que encara es pregunta si va poder fer quelcom per evitar una execució tan terrible com inútil.

3 comentaris:

Àlex ha dit...

Recomano 100% 'Salvador' i 'United 93', encara que aquesta segona és molt dura. No té res a veure amb el cinema (suavitzat) al que estem acostumats...

També em va agradar molt 'La joven del agua', però reconec que és perquè des de 'El protegido' sóc un "flipao" de M. Night Shyamalan. No la recomanaria a la Xupi.

No he vist 'Alatriste'.

El Morà ha dit...

Aprovechamos la ocasión para recomendar la última película del director hindú Natayanan Laijaputrah, ácida crítica de una sociedad decadente que además cuenta con un gran reparto, que dicho sea de paso, no sabemos muy bien de qué se trata.... Si en el próximo intermedio ustedes deciden quedarse a ver los insoportables consejos publicitarios antes que darse un alivio micciatorio en el sosiego de su intimidad, no duden que dentro de 5 interminables minutos les espera la segunda parte de "Días de cine" para aquellos que a estas horas tampoco disponen de la oportunidad de gozar del entusiasmo del sexo en pareja y bla, bla, bla,...

Parodia sui generis de Antonio Gasset (juas juas)

Àlex ha dit...

Dimecres vam anar a veure 'Alatriste' i aquestes són les opinions:

:) Montxo

:I Luis Javier

:( Pau, Sònia Ferrer i Àlex